tisdag 10 maj 2011

Kostråd på andra språk

Livsmedelsverket ger ut en broschyr om kostråd till ammande på svenska. Den finns också på bosniska, arabiska, sorani, spanska, engelska och somaliska. Klicka på rubriken.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Min kommentar gäller inte inlägget, utan en fråga om nattamning. Jag nattammar nämligen en snart 1-årig pojke (just nu faktiskt). Se gärna länken. Jag blev lite fundersam: http://www.netdoktor.se/barn/?Tab=Questions&Question=42775#[42775]

Anonym sa...

Till Anonym från en amatör: Fick från min pappa (barnmedicinare specialiserad på barndiabetes) höra att det inte var ett problem min pojke fick mat på natten när han var 10 mån. Tvärtom hävdade han att detta var bra för barnet. Han tyckte heller inte det var dåligt att 2-åring åt välling varje natt.

Anonym sa...

Naturen är så fantastisk, ett barn blir till och är i magen 9 månader och kommer oftast och förhoppningsvis ut helt perfekt. Naturen har skapat något människan aldrig kan kopiera eller göra på konstgjord väg. Varför kan man inte lite på att bara för att navelsträngen klipps så slutar skapelsen att fungera perfekt.
Det är naturligt för barn att amma dygnet runt, det är inte naturligt för barn att sova i egen säng och sova snällt hela natten. Därför tror jag också att det är det bästa för barn. Jag skulle vilja se en vetenskaplig studie som då visar att nattamning ger diabetes eller tillväxtstörningar när nu en läkare säger så!
Nu måste jag ju också skriva att detta är min åsikt och jag förstår alla som inte samsover och inte nattammar osv osv. Men dom som vill nattamma ska inte bli uppskrämda av vad jag tycker oseriösa läkare!

/Ulrika