torsdag 29 mars 2012

Amningshjälpens riksträff

Av Marit Olanders

Här är pressmeddelandet jag har skickat ut till skånska media om Amningshjälpens riksträff:

Amningsförekomsten i Sverige är på nedgång och i media talas om amningstalibaner och amningshets. Samtidigt är intresset för att åka på föreningen Amningshjälpens riksträff rekordstort. I helgen arrangerar Amningshjälpen Skåne riksträff på Fredriksbergs kursgård utanför Ystad, som är fullsatt till sista plats. I dagarna tre samlas mammor, pappor och barn från hela Sverige för att diskutera amningsfrågor och lyssna på föreläsningar. Huvudföreläsare är författaren och barnläkaren Lars H Gustafsson.
- Det är roligt att så många vill komma och det visar att det är många som tycker att amning är värd att stödja och skydda, säger Marit Olanders, pressansvarig i Amningshjälpen Skåne.
- Det finns onekligen en amningspress i Sverige, men det man kanske glömmer är att det även finns en flaskpress, fortsätter hon.
Att amma är inte vilken hobby som helst utan något som hänger nära ihop med identiteten. Amningen kan vara skör och lättstörd, och man kan behöva stöd av andra i sin amning, om andra tycker att man ska sluta, om man sörjer amningen som inte blev eller om man går utanför den trånga svenska amningsnormen och fortsätter att amma i flera år. Då kan det vara skönt att träffa likasinnade.
Mer info: http://www.amningshjalpen.se/index.php?option=com_content&view=article&id=26&Itemid=90

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det bästa sättet att få bort stämpeln "Amningstaliban" vore att gå ut med en pressmeddelande där man talar om klart och tydligt att amning är frivilligt. Även vården borde informera kvinnor om att det är frivilligt.

Ni har skrivit flera gånger här på Amningsbloggen att amning är frivilligt. Varför är vården så tyst om detta?

Marit Olanders sa...

Hej Anonym! Det är ju precis det jag hart gjort, OCH jag har påpekat det i teve! Du får gärna hjälpa mig att sprida det vidare. din andrafråga får du vända dig till vården med.