torsdag 23 februari 2012

Grattis Victoria och Daniel!

Av Marit Olanders

Grattis till er lilla flicka. Nu får ni uppleva den fantastiska och omtumlande resa det är att vara förälder. Ingenting kommer någonsin mer att bli sig likt. Daniel sa på presskonferensen att hans känslor var "all over the place", något som nog de flesta av oss som fått barn kan känna igen oss i.

Nu hoppas vi att ni, och alla föräldrapar, får det bästa hälso/sjukvården kan erbjuda. Att ni får vila tillsammans hud mot hud och att ni möter inkännande och lyssnande stöd. Att någon visar utan att använda hands on-teknik och ta i barn och bröst. Att ingen forcerar er.

Jag önskar att ni får uppleva en fin och ostörd amning, om ni så önskar. Att ni redan vet grunderna för en fungerande amning, att hålla bebisen nära och vinkelrätt mot bröstet, och att det är bra att amma på minsta pip.

Och om det skulle behövas så kan ni alltid kontakta en hjälpmamma i Amningshjälpen. Sekretess utlovas.

1 kommentar:

Anonym sa...

Så bra att du skrev om detta Marit! Fast jag kan inte låta bli att känna hur det knyter sig i min mage när jag läser om schemat för den nya lilla familjen. Inte lätt att vara representativ som nyförlöst med avslag, trötthet, eftervärk och ömmande bröst. Och säkert inte så lätt att få till amningen när man får så lite tid att vara ensam med sitt barn.