lördag 10 mars 2012

Länktips: Amning och jämställdhet

Av Marit Olanders

Nu finns en artikel om att amning inte är ett hot mot pappor och jämställdhet på Newsmill, skirven av ordföranden i Amningshjälpens Stockholmsgrupp, Cecilia Kauppi. Bland annat skriver hon:

En övervägande majoritet av kvinnorna uppger trots allt att de vill amma. Alla kvinnor trivs inte med att amma och de måste mötas med respekt och få stöd i sitt val. Det finns många skäl att välja bort amning, eller lägga ned en svår amning. Men strävan efter jämställdhet är i mina ögon inte ett logiskt skäl.

Och i en kommentar ger hon svar på tal: Om man ammar eller inte har inget att göra med om man är en bra mamma eller inte. Men samma sak tänker jag också om pappan - det hänger inte på ett nappflaska om man är en bra pappa!

1 kommentar:

Ingrid sa...

Håller med. Det hänger på hur man möter barnets signaler och tillgodoser barnets behov för att få en trygg anknytning. Jag tror faktiskt barnet tycker det är sak samma om pappan ger mat på flaska då eller ser till att barnet kommer till mamman. Båda sätten ger lika trygghet om det görs på rätt sätt.

Mao: Det är inte VAD man gör utan HUR. :)