söndag 6 mars 2011

Att kunna gå och amma samtidigt...Av Eva-Lotta Funkquist

För en del personer är det avgörande att de ska kunna göra andra saker samtidigt som de ammar för att de ska trivas med amningen. De trivs inte stillsittande hemma. De vill leva ett aktivt liv ute i samhället

4 kommentarer:

Lisa sa...

Vilken härlig bild! Min ettåring brukar sitta i ringsjal på min höft och dia medan jag lagar mat. Funkar hur bra som helst; jag får händerna fria och han är lugn och nöjd :) När jag sitter vid datorn eller symaskinen sitter han i mitt knä fastsugen vid bröstet. Det finns inte mycket man inte kan göra medan man ammar!

Ellinor sa...

Är det någon som lyckas laga mat och amma en tvååring? Jag tycker benen börjar bli lite långa för detta (dottern är knappt två år nu). Hon gillar inte ringsjal. Annars är ju bussåkande (eller tåg) verkligen att föredra framför andra färdmedel eftersom det är hemskt smidigt för en amningspaus.

Veronika sa...

Jag lagar mat och ammar tvååring ibland. Jag har tvååringen i bärsele mitt fram så är inte just benen i vägen. Ibland är hon inte i sele utan sitter på köksbänken och ammar en snabbis. Fast det är helt klart bekvämare att laga mat utan att bära tvååringar.

Karin Sutare sa...

Jag föredrar att laga mat med bebis på ryggen- men bebisen föredrar att mamma lagar mat med brösten lätt åtkomliga. Så om jag ska få mat lagad gör jag ofta som Veronika, har sele fram som lätt går att sänka ned och vips så kan jag göra färdigt maten.
Jag har gjort det mesta samtidigt som jag ammar! Shoppat, åkt buss och tåg såklart, alla byten är SÅÅ mycket enklare om liten kan amma samtidigt.
Bröllop och begravningar underlättas också av sjal/sele och amning. Enkelt och diskret.