tisdag 15 mars 2011

Ny blogg om att amma vidare

Av Marit Olanders

Nu finns nätverket Amma vidare - ett nystartat nätverk för människor som vill vidga amningsnormen. I dagens Sverige behövs det både mod och stöd för att orka fortsätta amma barn efter den ålder då de flesta slutar - dvs senast vid ettårsdagen. Man får räkna med att bli osynliggjord, att BVC och andra vårdinstanser tar för givet att man har slutat, och man kan få klumpiga, okänsliga kommentarer om att det är incest man håller på med. Också ens barn utsätts av andra vuxna. De kan få höra av släktingar, förskolepersonal och andra som de tycker om och litar på att det bara är bebisar som ammar eller få rena uppmaningar att sluta upp med det där.

Kvinnor som inte ammar enligt normen kan få höra att de bara ammar för sin egen skull vilket är både orimligt och kränkande.

Allt det tycker nätverket Amma vidare det är hög tid att ändra på. På sin blogg, som jag länkar till högre upp, ska de publicera amningsberättelser som går utanför normen.

Amningsbloggen önskar Amma vidare välkommen till bloggosfären!

2 kommentarer:

Kim sa...

Tack för stödet! Det är häftigt att se hur många som hakar på, kommer med uppmuntrande kommentarer, läser bloggen och gillar oss på Facebook. Många verkar ha behov av att dela med sin av sina erfarenheter och det tar vi som ett tecken på att det här initiativet verkligen behövs.

Karin Sutare sa...

Härligt med fler röster om amningen. Amma vidare behövs!