onsdag 23 november 2011

Dysphoric Milk Ejection Reflex 2

7 kommentarer:

Anonym sa...

Alltså, snacka om att amma till varje pris! Jag tycker inte kvinnor som lider av detta ska känna sig tvungNA att fortsätta amma. Det känns som ni vill lyfta fram den här fenomenet för att visa "Ja, det kan hända att du känner att du inte trivs med amning, men det är OK! Fenomenet har ett namn, D-MER, och det går över om några minuter. Så håll ut! Det är SÅ VÄRT DET!!!".

Knyttets mamma sa...

Vadå amma till varje pris? För den som VILL amma är ju det här jättejobbigt!
Tycker man inte att amning är värt det så tycker man inte.
Kvinnan i filmen med D-MER som vill amma säger ju att det var skönt att veta att hon inte är ensam, att det underlättar att få ett namn på det.

Jag upplever filmen som viktig information riktad mot dem som vill amma, inte som något som försöker få dem som inte vill att göra det ändå. Filmen säger inte att alla med D-MER ska fortsätta amma trots känslan det ger. Det är som vanligt upp till var och en.

Amningsbloggen är ute efter att upplysa om amning, inte för att tvinga folk att amma och varken bloggen eller den här filmen hoppar på dem som väljer bort amning.

Anonym sa...

Men vad hjälper det att det finns ett namn på det? Det är väl inte skönare för det?

Amningsbloggen sa...

Anonym: Om kvinnor som vill amma kan vara hjälpta av denna information, vad är problemet? /Marit Olanders

Anna sa...

Jag tycker att det är viktigt att informationen kommer ut. Det var jag som hittade länkarna till texter om detta fenomen och för mig, som hjälpmamma, var det otroligt bra att äntligen hitta en bättre beskrivning på vad detta är för något. Jag har pratat med mammor som lider av det utan att jag har kunna förklara. Det enda jag kunnat säga är att "det händer". Det har hjälpt, men full information hjälper bättre för många.

Det är nog väldigt olika hur viktigt det är för olika kvinnor att få en förklaring. För en del betyder det otroligt mycket. Bara att veta att man inte är unik. Ångest är också så att en första känsla av ångest är ångest skapande i sig själ, så att ångesten trappas upp i en ond spiral, om inget går in och bryter. Har man en förklaring och kan bryta med den, så behöver inte ångestattacken bli lika överväldigande. Det kan betyda skillnaden mellan en ganska hastigt passerande obehagskännsla och en fullfjädrad panikångestattak.

Sedan måste det lämnas helt upp till de kvinnor som lider av detta att välja hur de ska göra med sin amning. Och det behöver de få höra en extra gång. Det är OK att fortsätta, men det är också OK att sluta och det är OK att välja att amma etttag, men sluta relativt tidigt, eller att amma delvis.

Men många kvinnor vill amma ändå och mår bra av att veta att de inte är konstiga och att det som händer inte är farligt, utan en hormonreaktion.

Även för de som slutar att amma, så är det bra att kunna förklara för sig själv och för andra att det de var med om inte var "hjärnspöken" utan en faktiskt mätbar och verklig kroppslig reaktion på amningen.

Anna med tre sa...

Att vilja amma trots D-MER, måste verkligen inte handla om amning till varje pris. Det är väl inte så konstigt att amning kan vara så pass viktig för en individ att man vill sig igenom ett tillstånd som D-MER och då underlättar naturligtvis kunskap om tillståndet!

Amningsbloggen är ju trots allt en blogg med information om amning och bröstmjölk. Jag hör till den tacksamma skara som lusläser alla intressanta forskningsrön som publiceras här! Tack!

Paddy sa...

Så bra information! Har hört vänner beskriva detta, men inte fått någon hjälp/info.