fredag 24 februari 2012

Se mig i TV på måndag!

Av Marit Olanders

En medarbetare på redaktionen på Kvällsöppet ringde upp och började fråga om amning.

Frågorna handlade om hur det kommer sig att amningen minskar och ändå upplever många amningshets. han frågade vad jag trodde det berodde på. Jag svarade ungefär det som står i det här inlägget. Han frågade vidare om hur det går ihop att amma och börja jobba och jag sa att i Sverige har de flesta slutat amma innan de börjar jobba, medan man kombinerar jobb och amning på ett helt annat sätt i USA och han undrade hur vi i Amnignshjälpen rådde mammor som ville bölrja flaskmata. Vi ger väl lite praktiska tips om hur man ska göra.

Han blev väl nöjd med vad han hörde för han bjöd in mig att vara med i Kvällsöppet. Så på måndag drar jag till Stockholm! Vi ses!

6 kommentarer:

Anna med tre sa...

Lycka till! Hoppas det blir ett trevligt program. Det var längesedan jag hade tid att se sådant på tv (det är barn eller motion, vänner per telefon och man emellanåt som går före) men på måndag ska jag titta.

Att behålla amningen när jag började jobba med trean har varit ett av mina bästa beslut. Att sluta innan jag började jobba som jag gjorde med de först två var inte lika bra och bekvämt.

Tack vare amningsbloggens informativa och inspirerande texter har jag en lång och härlig och problemfri amning med trean:-). Rosor från mig Marit! Ta med dem till Stockholm!

Jag ammar nu min tvååring frekvent över dygnet när jag är hemma och hon har varit hemma både med sin pappa och går sen hon fyllde två år på förskolan. Ja, vi jobbar deltid men jag hade ammat ändå. Deltiden konsumeras faktisk främst av de äldre barnen. Att hämta fyraåringen tar en timme i möte, nedvarvning och att finna varandra. Den stora har aktiviter. Lillan får alltså inte alltid amma bums när hon hämtas men när man inte hinner plocka fram fil och flingor för att ett syskon har en massa behov är amningen toppen att ta till för att möta två på en gång:-).

Marit Olanders sa...

Tack för rosorna Anna! Jag ska visst ta med dem.

Jennie E sa...

Kommer att sitta bänkad! Så spännande! Lycka till!

Anonym sa...

Lycka till! Kul att de tar upp ämnet. Jag började jobba när min pojke var 11 mån, delammade i flera år sedan. Det är enormt praktiskt att ha amningen kvar när barnet går på förskolan.

ME sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Magni sa...

Jeg skrev et innlegg om sammenhengen mellom amming og fedrekvote (altså fars obligatoriske del av svangerskapspermisjonen i Norge, 12 uker av totalt 46 eller 56 uker), og kort sagt så ammet flere norske kvinner lengre i 2007 enn i 1999, til tross for at mor i 1999 kunne ta 2 uker mer permisjon enn i dag. Det er også kun 6% (2007) som oppgir jobb som viktigste grunn til å slutte å amme (8% har dette som grunn nr 2).

Innlegget finnes på http://denslemmemamma.blogspot.com/2010/12/fedrekvote-og-amming.html - det er skrevet på nynorsk, men håper det er forståelig likevel.

Selv begynte jeg forøvrig på jobb da ungen var 4.5 mnd, og jeg ammer fremdeles (2 år).