lördag 6 oktober 2012

Småbarnsamning på fik med dold kamera

Av Marit Olanders


Vilka reaktioner kan man få om man ammar sin ettåring, tvååring eller fyraåring på ett fik i New York?
Se själv!

9 kommentarer:

Anonym sa...

Vilka härliga människor som stöttar mammorna när de blir påhoppade! Självklart kan det kännas konstigt och onaturligt att se en 4-åring ammas men det betyder ju bara att en aldrig har sett det/ovan, inte att det ÄR onaturligt eller framförallt inte skadligt... Syns vi så finns vi :)

Lynn sa...

Jag blev så rörd av att se vilket stöd dom ammande kvinnorna fick. Det kallas civilkurage! Helt fantastiskt!

Anonym sa...

Är det verkligen ingen som reagerar på det här? 4 år och ammar? Tycker alla att det är okej? För mig verkar det enbart vara ett sätt för mamman att binda sitt barn till sig. Jag köper inte alls att det skulle vara för barnets bästa, det är enbart för mammans skull.

Maja sa...

Det går inte att tvinga ett barn, som inte vill amma, att suga. Så att säga att det är för mammans skull håller inte. Ett "naturligt"/barnstyrt amningsavslut innebär ofta att barnet ammar till 3-7 års ålder, med variationer uppåt och nedåt.

/Maja

Anonym sa...

Nej det är klart att man inte kan tvinga barnet, men om det nu inte är vant vid något annat så är det klart att det fortsätter. Blöjan skulle säkert också hänga med långt upp i åldrarna om inte föräldrarna satte stopp för det. Och nej, jag vet att det inte är samma sak, men jag jämför bara bekvämligheten för barnet. Jag tror fortfarande att det till stor del handlar om mamman och hennes behov av att vara behövd, ännu mer än vad hon redan är (och också ska vara). Jag vill understryka att jag inte på något sätt vill förminska mammans roll för barnet, men jag tror det finns en problematik här som ni verkar bortse från.

Susanna sa...

Anonym, hur länge anser du att man kan amma innan det blir "för mammans skull"? Jag är övertygad om att om man inte kämpar emot barnets frigörelse så kommer den när barnet är redo och det gäller även amningsavslut. Själv ammades jag tills jag var 5 år fast på slutet var det mest på morgnarna och definitivt inte ute bland folk. Jag kan fortfarande minnas hur mysigt det var, och inte har det skadat mig på något vis. Visst var jag väldigt mammig som liten men det hängde inte bara ihop med amningen utan också t.ex. att jag var allvarligt sjuk och genomgick tuff behandling som tvååring. Hur som helst, det blev inget osund bindning mellan mig och mamma och jag är en trygg och självsäker individ idag.

Ser väldig fint ut! sa...

åh vad fint det var att se det här klippet, och den varsamma smekningen på ryggen som mammam ger barnet i slutet fick migt att uttrycka ett "mmmmmm" som kom helt spontant, det är fint när alla inblandade mår bra.
Att sluta amma för utomstående skull måste vara bittert!P!
Snart blir min dotter tre år, och än har hon inga planer på att sluta.

Anonym sa...

Anonym: Faktiskt är människans biologiska amningslängd 2,5 -7 år. Det går verkligen inte att tvinga ett barn att amma. Om du sett njutningen i min sons ansikte när jag ammade honom skulle du kanske förstå.
Ammade min pojke i drygt 7 år.

Anna sa...

Jag blev helt tårögd när jag såg detta! Det är så skönt att se att de flesta faktiskt tycker att det är helt naturligt och ok att amma sina barn länge!

Anonym som inte tycker att det är okej att amma en 4-åring: jag tycker inte att det är ett dugg konstigt, nu när jag själv har barn vill säga. Tyckte kanske att det var lite märkligt innan jag själv fick barn, men det är mycket annat jag aldrig trodde att jag skulle göra :) . Nu ser jag hur enormt mycket det betyder för min son och jag låter honom sluta när han vill. Att amma på hans villkor är ett MYCKET smart sätt att få ett tryggt barn.

//Stolt mamma till ammande 2-åring