fredag 14 juni 2013

anonymitet

av Julia Ilke

Majoriteten av de kommentarer som lämnas här på bloggen lämnas anonymt och jag skulle vilja veta vad ni läsare tänker om det. Kommentera gärna fritt vad du tänker om saken eller svara utifrån de frågor jag har.

Finns det ett behov av få tycka till utan att röja sin identitet?

Upplever du några nackdelar med att de flesta kommentarer görs anonymt?

Känns det viktigt att ha kvar möjligheten att kommentera anonymt eller skulle det vara bättre om alla kommenterade med ett namn (sitt riktiga eller ett påhittat)?

9 kommentarer:

O sa...

Jag tycker möjligheten att lämna anonyma kommentarer bör finnas då jag tror den bidrar till mer aktivitet vilket är kul. Däremot är det ju praktiskt med någon sorts namn/symbol till inlägg där många anonyma kommenterar och det blir debatt. Svårt att hänga med vem som svarar vem.

Anonym sa...

Det är inte alltid lätt att stå med sitt riktiga namn när man ger sig in i denna debatt. Man får vara beredd att möta en hel massa motstånd och ofta skit - framförallt i andra fora som Familjliv eller kommentarer till tidningsartiklar. Där kan kommentarerna vara väldigt förolämpande och föraktfulla. Några som kämpar för flaskmatande kvinnors rättigheter har även telefonhotats för detta.

Så jag har full förståelse för varför en del kanske är rädda att skriva under med eget namn.

Hälsningar,
Andrea Nord
aenord@hotmail.com

Anonym sa...

Det är sjukt och äckligt att amma barn som kan prata....det är mammans behov inte barnets....alltså allt fult som sägs om långtidsamning gör att jag är glad över att kunna ge mina synpunkter/dela upplevelser anonymt.

Anonym sa...

För mig är det enbart pga att det är lättare än att skiva in webbasess eller googlekonto som jag inte har / Kristina

Anonym sa...

Tror många vill ha kvar möjligheten att kunna diskutera ämnen av såpass privat natur som amningsupplevelser utan att riskera att arbetsgivare eller någon bekantsbenakt snubblar över ens ord. Däremot tycker jag det skulle vara trevligt om fler ville sätta ut förnamn eller nick så att man vet vem som sagt vad och folk kan hållas isär.

@ Andrea Nord: Tråkigt att höra att hot nu även börjat drabba flaskmatande kvinnor. Förstår inte hur den som hotar kan motivera för sig själv att det skulle vara okej att hota en annan människa. Aldrig någonsin. // Emelie

Anonym sa...

Jag tycker att det är jobbigt med diskussioner när de flesta är "anonyma". Och det tror jag främst beror på bloggens utformning och upplägg då det är enklast att välja knappen "anonym" när man postar en kommentar.

Sagogrynet har en jättebra bloggplattform som gör det väldigt lätt att kommentera. Det krävs att man skriver in Nickname och mailadress. Och de flesta har mailadresser som inte är privata. 
Mailadressen syns inte vid ett inlägg. Det gör att man kan vara anonym men ändå ha en identitet.

Skulle också vara skönt att uppdatera Amningsbloggens utseende lite, gillar vit bakgrund, mer lättläst och lite fräschare. :) 

Sen så funkar tyvårr  inte de länkar man postar i mobilen. Men här kommer länken till Sagogrynet ändå :)

http://sagogrynet.wordpress.com/2013/06/12/donerad-brostmjolk/

Anonym sa...

Tycker det ska gå att kommentera anonymt men med nick. Just nu är det stökigt att kommentera från mobil.. Sagogrynets upplägg är mycket smidigt så ett som liknar det vore trevligt :)

/Majsan

Veronika sa...

Anonymt med nick och att man lämnar e-postadress som inte syns, tycker jag också. Det är så rörigt med en hel radda som bara kallas "anonym", men visst finns behovet av att få kommentera utan att skylta med vem man är.

Amningsbloggen sa...

Tack för era kommentarer! Jag ska ta dem i beaktande när jag så småningom gör om designen här på sidan.
/Julia Ilke