tisdag 1 september 2009

Snälla BB, sluta ta mammorna på brösten

Någon uppmärksammade mig på det här. Jag blev riktigt ledsen och frånvarande en lång stund. Jag hoppas, hoppas att hon överdriver. Snälla, snälla BB personal, sluta tryck bebisarna till brösten, sluta dra i mammornas bröst. Bebisarna tycker inte om det, mammorna tycker inte om det och det är väldigt, väldigt amningsovänligt.

Kära WHO, kanske dags för ett elfte steg, rör inte kvinnornas bröst!

Eva-Lotta Funkquist

3 kommentarer:

Anna Å sa...

Ojoj, jo jag kan absolut hålla med om att barnmorskorna gör så! Självklart är detta enbart min upplevelse, med lite tur kanske jag råkade ut för de få barnmorskor som gör så.
Efter två dagar på bb kändes det som om jag lika gärna kunde gå utan både bh och tröja för brösten skulle ändå inspekteras och klämmas åt.
Under våra två dagar på bb träffade vi fem olika barnmorskor. ALLA klämde och drog i mina bröst när lillan skulle ammas, endast EN frågade om det var ok innan hon lade sig i amningen!

Efter tre månader hade jag och lillan fått koll på amningen och mina sår BÖRJADE läka.

Till nästa gång hoppas jag verkligen att jag kommer möta bb-personal som respekterar min integritet och mina bröst!

Lotta sa...

Ja, det där hände mig oxå. Med båda barnen... Bröstet skulle tryckas ihop så det blev helt platt, sen fördes barnet till bröstet med barnmorskans hjälp. Det var jättesvårt att få till amningen hemma utan hjälp med första barnet. Jag hade ju bara 2 händer som skulle försöka göra allt det där själv.
Tog bara ett dygn från hemkomsten innan brösten blödde... med andra barnet krävde jag att få stanna på bb tills jag och barnet fixade amningen själva - utan hjälp. Och tänk vad mycket lättare det var. Men trots det fick jag inte ha brösten i fred för alla bm...

Anonym sa...

Jag 57-årig Mamma råkade flyta in på denna sida. Hmm jag ammade utan svårighet mina två första barn, mitt tredje barn hade någon slags bitande sugteknik som gav mig sår. Faktiskt hjälpte mig personalen på BB med att lägga babyn till mitt bröst och instruera så det hela blev både till mitt och babyns belåtenhet.