torsdag 19 januari 2012

Amma på föreningsmöten

Text & foto: Marit Olanders


I helgen var jag på möte med Amningshjälpens Skånegrupp. Då satt jag bredvid Linda med sonen Harald. När han ville amma satt Linda kvar vid bordet (fast hon har skjutit bak stolen lite) och fortsatte följa med i mötet.

I själva verket är det ofta lättare att följa med på möten och föreläsningar just medan barnen ammas, för då är de tysta och stilla.

4 kommentarer:

solängel sa...

När min stora var kring 20 månader hamnade vi i en skarv mellan dagisstart och skolstart. Lösningen blev enkel: M följde med mig till skolan, lite leksaker, fruktbitar och när inte det räckte: amning. Funkade väldigt bra för mig att följa med på föreläsningarna.

Kanske var det värre för kurskompisarna. Inte för att hon störde, men för att de hellre skojade med en 1½-åring än lyssnade på föreläsaren. Men det var ju faktiskt inte mitt fel ;-)

Anonym sa...

Verkligen! Tog med min 1 1/5åring till jobbmöten osv (föräldraledig i övrigt) å det hade aldrig funkat så smidigt om hen inte ammat!! De andra tyckte säkert det var lite märkligt i början att så "stort" barn ammades men de va hövliga nog att inte säga det och barnet va duperlugnt å lyckligt!

Marie sa...

Min är bara tio månader än och vi ammade på ett jobbmöte igår och ja, det var väl den stunden han var tyst. :) Det gick så bra att jag har föreslagit att jag ska börja "jobba" de dagarna vi har möten och få komma in med barnet på arbetstid. Jag ser inga som helst problem att ha honom med på möten.

Ingrid sa...

Jag har fått kommentaren att min amning stör på möten.

...för min son ansågs se så lycklig ut varje gång han drog upp tröjan och såg brösten att styrelsemedlemmen bredvid mig hade svårt att koncentrera sig på mötet. :)

Finaste kommentar jag fått om min amning tror jag. :)