måndag 9 januari 2012

Amning och power hör ihop

Amning ger styrka. På så många sätt. Klicka på rubriken!

6 kommentarer:

Suuz sa...

:)

Anonym sa...

Men vilken tradig diskussion det blev under. Jaha, nu tycker folk att det är äckligt med amning igen, det var ju himla ovanligt. Suck!

Amningsbloggen sa...

Ja fast de flesta är ju väldigt positiva. Och endel av de som urkar blir ju väldigt upprörda då någon säger att de är fördomsfulla. Det är väl lite inkorrekt att vara det nu för tiden....och man har kanske inte den självbilden alla gånger då man säger urk till amning...
Det blir liksom lite dubbel genuskrock här, eller faktiskt trippel, för helt plötsligt skulle barnet vara en pojke...
Kul tycker jag och tack Nadja för tipset!
Hälsar Eva-Lotta

Anonym sa...

Hej!

Nu har det kommit ny forskning som visar att barn som enbart ammats i mer än sex månader löper fem gånger större risk att drabbas av emaljskador på sina tänder än barn som fått även annan mat. Något som kan leda till stora problem med bl.a karies, tänder som går sönder och bakterier som kommer ner till tandroten. Resultaten bygger på en stor, svensk studie där man följt 17.000 barn från födseln upp till 12 års ålder.
Ni borde uppdatera informationen om amning och tandhälsa här på bloggen, eftersom ni tidigare skrivit att amning inte kan orsaka karies.

Se mer i artikeln nedan:

https://www.vardforbundet.se/Vardfokus/tidningen/2012/Nr-1-2012-1/Barn-Enbart-amningriskerar-att-skada-tanderna/

Marit Olanders sa...

Lugn anonym, jag är medveten om dne artikeln men har lite annaty jag kan göra innan jag djupdyker i den. Av forumdiskussioner jag har läst framgår dock att det rör sig om en korrelation, inte ett orsakssamband.

Madelene sa...

Underbar bild!!