fredag 20 januari 2012

Kära bröstmjölk

Av Marit Olanders

Från 1 år
Sannolikheten är stor att ditt barn titt som tätt kommer att rynka på näsan inför vad som serveras i familjen. Det kan därför vara bra att ha mjölk i brösten som reserv, om inte annat kan det komma väl till pass för hastigt påkomna utflykter eller resor.


Att dricka bröstmjölk är för många barn en trygg och kär vana som de kan behålla ända upp i skolåldern. Om barnet vill kan du allt eftersom hon eller han blir större gå över från att amma på begäran till när det passar dig.


En ettåring gör av med massor med energi. Därför behövs också en mer energirik frukost. Bröstmjölk är fortfarande hur bra som helst. Många fortsätter med det hela livet. Bröstmjölk är lätt att ha till hands och innehåller järn och vitaminer. Dessutom tycker många barn att varm bröstmjölk är en mysig del av morgonritualen.


Från 1½ år

Bröstmjölk
Bröstmjölk är fortfarande utmärkt som frukost, mellan- eller kvällsmål och kan vara så ända upp i skolåldern. Bröstmjölken är också en trygghet för föräldrar som oroar sig för att barnet periodvis äter lite dåligt. Med bröstmjölk som komplement kan du vara säker på att barnet får i sig de vitaminer och mineraler det behöver.


Från 3 år

Så här kan en matdag för din 3-åring se ut:
Frukosten kan bestå av bröstmjölk eller en tallrik barngröt med mjölk och en klick äppelmos, en smörgås med skinka eller leverpastej och en hel eller halv frukt.
- - -
Kvällsmål om barnet vill och önskar bröstmjölk!

7 kommentarer:

Iiv sa...

ha-ha...

Knyttets mamma sa...

Jag har gått omkring och nästan skrattat hela dagen. Närmare bestämt så fort jag kommit att tänka på det här inlägget.

Madelene sa...

Toppen! BVCs nya nationella rekommendation? :-D

Marit Olanders sa...

Det är texter från Sempers och Nestlés reklamböcker om välling, gröt och burkmat som jag har amninganpassat lite. Men jag fick ett bra tips till min bok om att skriva att amning är bra om barn periodvis inte äter så mycket annat.

Elanit sa...

Men hela livet är väl att ta i?

Anonym sa...

:fnissa:

Jenny

Ingrid sa...

"...och från ett års ålder har vi dessutom gjort bröstmjölken extra näringsrik för att passa ditt mer aktiva och växande barn."

:)