fredag 18 juni 2010

Amning och hyfs och stil

Av Eva-Lotta Funkquist

Någon frågar Magdalena Ribbing om hur hon ser på offentlig amning. Klicka på rubriken om du vill läsa. Nå ja, ingen trodde väl att Magdalena skulle ha en modern åsikt om detta.

Om du frågar oss på Amningsbloggen så tycker vi också att det är ett modernt kvinnoförtryck att neka kvinnor att amma offentligt och att den som hänvisar ammande kvinnor till toaletten saknar hyfs och stil.

4 kommentarer:

Linnea sa...

Tja, om inte jag ska äta på toaletten varför i helvete ska mitt barn behöva göra det? Don't eat were you shit är ju ett talesätt som antagligen har funnits väldigt länge. Man kan ju alltid fråga om personen som hänvisar en till toaletten tycker om att döda bebisar.

Anonym sa...

Det 2010 och det finns fortfarande folk som inte tycker det är en självklarhet att amma offentligt??
Herregud det är ju det som brösten är ämnade för!

Unknown sa...

Jag hade ju kommenterat det som.. "Om nu samhället vill att amning ska ske lite mer diskret.. borde då inte köpcentrum och liknande har stora och mysiga amningsrum som man kan gå till istället för äckliga toaletter som är det mest privata som finns "på stan".. "

Man 50 år sa...

Mina barn har alltid fått mat (bröstmjölk) när de varit hungriga. Allt annat skulle ha varit oacceptabelt. Det är inte mammornas rätt att visa brösten det handlar om, utan barnens rätt till föda och trygghet. Och det väger tyngre än det fjanteri som vissa vill kalla "folkvett".