onsdag 1 augusti 2012

P4 extra om amning!

Av Marit Olanders

Lyssna på P4 extra i eftermiddag! Jag ska bli intervjuad om amning. Jag är förvarnad om att jag får frågan "Varför ska man amma?" vilket är lite knepigt att svara på eftersom jag inte håller med om premisserna, att "man" "ska" amma, utan att det ska vara en möjlighet, något man ska kunna realisera - om man vill.

Håll tummarna för mig!

7 kommentarer:

Jonna sa...

Kommer det upp en länk sen, så vi som inte kan passa tider får en chans att lyssna senare?

Marit Olanders sa...

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3864&artikel=5215075

Karin Sutare sa...

Vad spännande Marit!

Jonna sa...

Du lät lika klok som vanligt Marit!

Anonym sa...

Va tråkigt uppdateringen här blivit så väldigt... Obefintlig?! Tycker det är en enorm hets att bara amma ett psr månader innan man börjar "komplettera" med både ersättning/smakisar (en kompis va helt utom sej att hennes 6månaders inte äter hela måltider av vanlig mat än "som alla andra" fast de testat allt) Och de få måmader man "SKA" amma bör självklsrt ske hemma helst i enskilt rum så ingen behöver beskåda detta vidriga med ett naket bröst... Ni behövs!!!!

E sa...

Nu har jag inte lyssnat och det gick säkert jättebra för dig! Men ett generellt tips från coachen är att man absolut kan markera att man inte köper den sanning som formuleras i frågan. Typ inleda med att svara: "Nu tycker inte jag att "man" "ska" amma, men däremot anser jag att..."

Anonym sa...

Jag har inte hört programmet ... Men varför ska man amma? Ja varför har man bröst.... Hur kan man göra nån så enkelt så svårt?