onsdag 10 augusti 2011

Visst har vi skrivit om allergi!

Av Marit Olanders

Utebliven amning ökar risken för bland annat öroninflammation, diarré, lunginflammation, plötslig spädbarnsdöd. Däremot ökar det (nog) inte risken för att man utvecklar allergi. Tur det.

Jag har tidigare skrivit om allergi i relation till hur spädbarn matas och hur ,man forskar i ämnet, både i Amningsnytt och en bearbetad version här på bloggen:

Allergi 1

Allergi 2

Allergi 3: Bamsestudien

6 kommentarer:

Knyttets mamma sa...

Jag får en känsla av att vissa har Amningsbloggen-är-dum-och-fanatisk-glasögon, vilka gör att de mer eller mindre omedvetet missar allt ni skriver som inte är odelat positivt med amning.
Vill ni verka objektiva i dessa (glas)ögon skulle ni antagligen behöva bli lite mindre objektiva.

Anonym sa...

Instämmer.

Knyttets mamma sa...

http://www.jollyroom.se/kampanjer/kampanj/rea-skotahygien/sangenic-blojhink-startkit.html

Är det här ett brott på WHO-koden och i så fall hur anmäler man det?

Emma Fahlstedt sa...

Knyttets mamma: varför skulle det vara det? De delar ju inte ut nappflaskan gratis utan säljer den. Skulle det då vara ett brott på WHO-koden att sälja nappflaskor, eller hur menar du?

Knyttets mamma sa...

Emma Fahlstedt: Därför att det inte är tillåtet att kampanja nappflaskor. Att sälja en blöjhink, nappflaska med mera för 99 spänn när värdet är satt till 600 kronor blir det onekligen ett kampanjerbjudande.

Anonym sa...

Till Knyttets mamma. Förstår att du är "en perfekt mamma" som inte haft behov av någon nappflaska men det finns mödrar som är det, och de ska ha samma rätt som du och alla andra i vårt land att köpa sådant de behöver. Det är tillräckligt illa att inte klara att amma sitt barn - ovanpå det blir mödrarna dömda, hånade och trakasserade av ett gäng självutnämnda "specialister" som inte förstår att det krävs lång utbildning och några års erfarenhet innan man bör uttala sig. Allting är inte allt på samma sätt - många entusiastiska amningsförespråkare har brutit samman när de insett det när deras barn blivit sjuka. Ta det lugnt med andra människor - alla har rätt att finnas med sina förutsättningar.