lördag 14 mars 2009

Det mest obehagliga mejl hon någonsin fått kom från amningshjälpen

För ett halvår sedan slutade Linna Johansson som ledarskribent på Expressen. Då skrev hon i en krönika att de mest obehagliga mejl hon någonsin fått i sin mejlbox kom från representanter från amninghjälpen och att de kom in efter en rad artiklar som hon hade skrivit om amningsfanatism. Jag skulle ge en hel del för att få se de där mejlen, jag menar, de måste vara i en alldeles speciell kaliber. En ung feministisk ledarplatsskribent lär ju ha fått det grövsta man kan föreställa sig i sin mejlbox. Och en medlem i amningshjälpen skulle ha toppat detta. Shit! Linna efterlyser att man oftare tar upp amningsfrågor på ledarsidor eftersom de helt har misstolkats som mjukisfrågor. Och jag som just hade börjat bekymra mig för att den här föreningen hade börjat kännas lite tam. Allvarligt talat har jag ibland känt att det mest fanatiska som föreningen kan skaka fram är jag själv, och det vet jag ju att det inte är något vidare bevänt med den fanatismen. Rätt vad det är hör jag mig själv stå och prata så varmt om nappflaskor och jag suckar lamt åt Nestlés eviga från fyra månader på burkarna. Föreningen förefaller för mig att bestå av en samling ytterst politiskt korrekta kvinnor som vant tolererar det mesta. Lite Carolina Klufttyper. Alltid positiva hatten på. Men där misstog jag mig alltså!
Förövrigt är ju alla som på något sätt är engagerade i amningsfrågor helt vana vid att bli kallade för fanatiker. Så här enkelt kan man råka ut för det.
- Jag har inte börjat med smakportioner än (bebisen är fem månader).
- Jaha, är du en sån där amningsfanatiker?

Eva-Lotta Funkquist

3 kommentarer:

Anonym sa...

HURRA!

Anonym sa...

Man äger själv sin känsla. Och som sagt, du har inte sett mailen, inte jag heller, men jag litar på att hon verkligen upplever det så som hon skriver.

Marit Olanders sa...

Amningshjälpens hjälpmammor tar emot fejksamtal då och då. Allt är inte vad det utger sig för att vara. Bara för att man skriver i ett mejl att man är medlem i Amningshjälpen så behöver man inte vara det. Med de erfarenheter som vi i föreningen har av de senaste åren så förvånar inget mig längre, som att någon för att svartmåla föreningen har skrivit grova mejl till Linna Johansson. Det tror jag Linna Johansson själv också skulle kunna räkna ut.
Men jag kan inte förneka att jag också är nyfiken på vad det egentligen stod i dem.