fredag 21 maj 2010

Tjuvlyssnat

Tjej 1: Jag har inte ammat så mycket, det är liksom inte min grej.
Tjej 2: Jag ammar mest för att jag är lat.
Tjej 1: Jamen lat, det är jag också, jag kanske borde ha ammat lite mer.

Inlagt av Eva-Lotta Funkquist

3 kommentarer:

Maja sa...

Hahaha, roligt!

Cecilia sa...

Jag blir lite beklämd ändå. Är det verkligen så att man ammar för att man är just "lat"? Jag tycker att det låter som att man förminskar sig själv och ber om ursäkt för att man trivs med sin amning. Jag vet att alla inte håller med mig, min man tyckte också att det var kul och inte lät som en ursäkt.

Men vi kvinnor ber ofta om ursäkt för oss själva och det kan vara svårt att säga "jag har valt det här för att jag trivs med det", oavsett om det gäller amning eller dagis eller något annat som gäller barnen.

Lat skulle också kunna betyda att det är praktiskt, fungerar bra, smidigt, något man trivs med. Men det är uttryck som är betydligt emr positivt laddade och kanske svårare och mer känsligt att säga till en kompis som inte ammat sina barn?

Amningsbloggen sa...

Cecilia, det beror väl på hur man värderar lat. Jag tycker inte att det är något negativt ord och jag känner mig ofta(st) just lat.
Av samma anledning avskydde jag faktiskt dagis. Jag har aldrig känt mig så utbränd som när min äldsta gick på sexårs och jag kände mig tvungen att passa tiden, men aldig lyckades. Personalen hade allvarliga samtal med mig för att jag inte kunde passa tiden. Det började klockan nio och vi bodde fem minuters gångväg därifrån. Jag var helt enkelt för lat och borde naturligtvis inte haft honom på sexårs.
Hälsar Eva-lotta