onsdag 26 oktober 2011

Blir det Debatt om amning?

av Marit Olanders

Är det någon som har hört något? Är det på gång?

Någon länkade till ett blogginlägg av Debatts programledare Belinda Olsson där hon undrar om någon blivit "amningsförstörd". Tvärsäkert påstår Belinda Olsson att barn som ammas länge blir besatta av tuttar. Till stöd för detta påstående har hon ett enda kort möte med en fyraåring (som inte ammats sen han var tre)  och dennes mamma.

Jag har skrivit till Debattredaktionen och frågat om det är en lämplig, fördomsfri och förutsättningslös inställning för en programledare i en debatt om att amma länge.

Om inte de förmodat amningsförstörda barnen deltar så lär ju någons mamma göra det. Hur trygg känner mamman sig i en tevestudio när programledaren gått ut med att hon tycker att mamman har förstört sitt barn?

Det klokaste av svt vore att lägga ner hela idén och jag hoppas det är det de har gjort.

3 kommentarer:

Andrea sa...

Förhoppningsvis insåg de att det liksom inte finns något att debattera.

Jennie E sa...

Jag vet inte om det ens är någon som tar Debatt på allvar längre... det brukar för det mesta vara vinklat och icke-konstruktivt, särskilt när man tar in avdankade dokusåpakändisar eller fd idrottsstjärnor som ska "debattera". Diskussionerna brukar mest vara som ett skämt och programledaren alldeles för partisk då denna är dålig på att ställa kritiska frågor åt båda håll. Debatt har väl snarare gått över till att bli ett underhållningsprogram. Ett problem är dock att jag skulle tro att just den målgruppen som numera ser på debatt är rätt fördomsfulla och får bara vatten på sin kvarn (nu var jag fördomsfull också...). Debatterna som varit om vargjakt, "hemmafruar" etc har varit på sådan låg nivå att jag inte ens klarat att se klart programmet, så tyvärr skulle nog en amningsdebatt hamna på liknande nivå... de tar väl dit Robinson-Robban eller varför inte Pernilla Wahlgren som ska komma med sina åsikter i amningsfrågan, fastän de inte har sakkunskap annat än egna erfarenheter (vilket ofta varit problemet med personerna de bjudit in till programmet). Nu blev detta en lång kommentar, men Debatt står inte högt på min lista sedan de bytte till ett mer populistiskt koncept! Hälsn. Jennie

Cecilia sa...

Brukar man inte skämta om att män som inte ammats ( eller ammats "för lite") som barn är bröstfixerade?

Det är ju en tvärtom i såna fall