lördag 18 december 2010

Senaste Amningsnytt är ute!

Av Eva-Lotta Funkquist

Ni är väl prenumeranter?

En av artiklarna handlar om Cancerfondens Rosa bandet kampanj. Den innehåller mycket lite information om amningens bröstcancerförebyggande effekt. Man kan tycka att detta är förvånande eftersom det har framhållits från studier att den epidemi av bröstcancer som löper över västvärlden till ganska stor del kan förklaras av ändrade amningsvanor. Elisabeth Ubbe undrar om detta och intervjuar Cancerfondens pr-ansvarige Jacob Lagercrantz. Han slingar och slirar och tillslut säger han:

-Vi finns för att bekämpa cancer!

Det påminner mig om en historia från att jag var mycket liten. Jag pekade på en TV-mast och frågade min moster "vad är det där". Hon trodde jag menade lampan högst upp och svarade "den är där för att flygplanen inte ska köra på den". I flera år trodde jag att TV-masten stod där för att flygplanen inte skulle köra på den.

Är det lite så han tänker, eller?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Går det att förebygga bröstcancer? Frågan ställs av professorn i epidemiologi och cancerforskaren Per Hall i ett nummer av Bröstcancerföreningens medlemstidning. 100 000 kvinnor ska delta i en studie som startade i våras. Den kommer att pågå 4-5 år.

Om jag förstår dig rätt så borde Vetenskapsrådet rådgjort med Amningshjälpen innan man avsatte alla pengar, för ni har ju svaret.

Margareta sa...

Ville bara säga att jag älskar Amningsnytt! Tack för all pepp ni gett mig under åren.

Jag brukar sätta mig och amma och läsa. Det känns fint!

Kram

Jonna sa...

Senaste numret var extra bra. Keep up the good work!