söndag 12 december 2010

Tandemamning

Innebär att man ammar syskon under samma tidsperiod. Praktiskt och bra trycker endel. Klicka på rubriken om du vill läsa.

2 kommentarer:

Sofie sa...

Tack för länken! Ammar både treåringen och ettåringen själv.

Citerar från artikeln:
"Dr Sandra Wheatley, a psychologist specialising in parenting and families, says: ‘In the long run, Amanda is not doing Jonathan any favours.

‘She is teaching him to rely on someone else for comfort, which is not going to be helpful. I wonder, is the breastfeeding for his benefit or for hers?’"
Hm, psykolog specialiserad på familjer som tycker det är "not helpfull" att en sexåring är beroende av sina föräldrar för tröst? Vem ska ett litet barn få tröst av annars? Barn är beroende av sina nära vuxna för känslomässig reglering.
Jag skulle säga att det är not helpfull att lämna ett barn i känslomässig upprördhet till att försöka trösta sig själv...
Barn klarar mer och mer att själva reglera starka känslor själva ju äldre de blir, men en sexåring kan absolut behöva tröst ibland!

Veronika sa...

Vilken ovanlig artikel! Först riktigt tjatar journalisten om hur fel och äckligt det är att amma så länge, och sedan avslutas artikeln med att familjen själv får berätta hur och varför de ammar, utan andras kommentarer. Och två experter kommenterar, en helt mot och en helt för.

Mitt helhetsintryck är ändå att fördömandena övervägde, som när journalisten skrev att en treåring ÄR för stor för att amma. Hon hade redan berättat att det helt enkelt är fel att amma länge när familje fick komma till tals. Och så störde det mig med reklamen mitt i artikeln att man ska säga åt sina döttrar att de är feta! Och en annan att man gott kan dricka en massa vin när man är gravid. Vilken konstig tidning... inte svensk i alla fall! :)