onsdag 29 juni 2011

Alternativ tolkningsmodell

Av Tina Wiman

I morse hade jag ingen lust alls att amma Hannah. Jag har sovit extremt lite i någon vecka och var jättejättetrött. Hon blev ledsen och grät och gnällde och till slut fick hon amma på ena sidan. Men bara den ena!

För mig har amningen av Hannah länge representerat enbart närhet. Hon suger inte så bra och har aldrig gjort. Men i morse åt hon rejält med frukost efter amningsstunden, nåt som händer rätt sällan. Och mitt ena, oammade bröst både spänner och är synbart mycket större än det andra.

Ny tolkningsmodell. Hon kanske är hungrig ibland när hon vill amma. Som typ tidigt på morgonen. Tänkte inte på det. *oops*

2 kommentarer:

Hillalilla sa...

Min unge har dragit ner på amningen under natten, men ammar istället flera gånger på morgonen. Jag tror att hon är hungrig, men eftersom hon inte vaknar riktigt och ingen annan i familjen heller, så ser jag ingen anledning att slita upp henne ur sängen för att ge frukost.

För mig är amningen räddningen när jag är förvirrad och glömmer ge vatten i sommarvärmen. Eller när vi har så dåliga rutiner att det dröjer många timmar mellan måltiderna. Hon kan visa tydligt att hon vill amma, men kan ännu inte tala om när hon vill ha mat eller vatten.

Jonna sa...

Jag har också trott att det inte handlar om hunger längre. Men sedan något halvår tillbaka, då min dotter (3 år) börjat sova i ett svep hela natten istället för att ligga och småsnutta emellanåt, blir det en rejäl morgonamning. Och inte mig emot. Jag tycker det är toppen att slippa fixa frukost innan förskolan. Nu står hon sig på min mjölk den timmen det dröjer innan hon får frukost där, och framförallt: vi slipper stressa.