tisdag 21 juni 2011

Vad är professionellt förhållningssätt? (1)

Av Eva-Lotta Funkquist

Det sägs ofta att professionellt förhållningssätt är viktigt då man arbetar med människor (kanske i synnerhet då man möter nyblivna föräldrar). Men vad är professionellt förhållningssätt? Jag kommer i detta och några kommande inlägg att ge exempel som människor, som arbetar framgångsrikt i human service-organisationer, själva lyfter fram.

I dagens UNT intervjuas Karin Johansson. Hon har fått pris av lärarförbundet för sin lärargärning, i vilken hon bl.a. låter förstaklassare blogga. Hon får av reportern frågan: Hur ska en bra lärare vara? Karin svarar att det är viktigt att man reflekterar över sitt eget arbete och ständigt utvecklar det. Hon säger:

- Man kan inte tänka "Jag höll en bra lektion men elevgruppen är inte bra", utan måste ständigt anpassa sig efter eleverna.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vill inte kommentera denna artikel utan bara flagga för den avhandling om bla amning och bröstmjölk av psykologen Ulrika Birberg Thornberg som presenteras nu. Hon har bla kommit fram till att barn som ammats länge har signifikant högre intelligenskvot. Mycket intressant tycker jag. Hade varit roligt med en artikel om henne i Amningsnytt!