tisdag 26 maj 2009

Bröst skapar förtroende

På Drottninggatan i Stockholm håller guldsmeden Rolf Karlsson till och han gör bröstsmycken. Jag letade mig dit för att titta. Jag kan inte ha dem framme, berättade Rolf om sina bröst. Jag har blivit anklagad för att saluföra pornografi. Han letade länge, tillslut hittade han dem i en låda. Jag valde och bad honom lägga undan ett bröst eftersom jag var pank och skulle återvända till Stockholm ett par veckor senare. Då lade Rolf bröstet i en ask, sköt det över disken och sa ett jag kunde skicka betalningen med posten. Jag tror aldrig att det hade hänt om jag köpt ett smycke som föreställde något annat!

Ett år blev Rolf nominerad till bröstpriset för sina fina smycken. Då fick han frågan varför han gör bröstsmycken och svarade såhär:

Du undrar hur jag ser på bröst som former. Jag tycker det är en sorts förtröstans och hoppfullhetens form. Likaså en gravid mage. Varsamt hanterade är de förstås sensuella, och som de är livsviktiga kan de bokstavligen symbolisera en tro på morgondagen och livets fortsättning. Pretentiöst? Inte för mig!

PS Han håller till på Drottninggatan 77

Eva-Lotta Funkquist

1 kommentar:

Anonym sa...

Åh, det låter som en fin man. Och ett smycke jag gärna skulle vilja ha...