tisdag 19 maj 2009

Sladdra med mer era underbara feministpattar!

Linda Skugge ammade på krogen och blev tillsagd att det var olämpligt. Vi inom amningshjälpen är väldigt tacksamma för det. Den kvinnan kan ge svar på tal som ingen annan. Tack o tack Linda! Men problemet kvarstår. Med jämna mellan rum poppar det upp små händelser som indikerar att kvinnor som ammar diskrimineras. Nu senast på en öppen förskola i Uppsala. På fullaste allvar hade man planer på att ordna en avskild plats dit mammor skulle gå då de skulle amma. När smutsstämpeln får fäste på något femomen så börjar individer genast att anpassa sig frivilligt till den nya normen. Det gäller alltså att aldrig tillåta att amning betraktas som äckligt och oönskvärt i några sammanhang. Kvinnor har rätt att amma var som helst, när som helst och hela tiden. Basta! Så sladdra på med era underbara feministpattar. Över allt och hela tiden!

Eva-Lotta Funkquist

3 kommentarer:

Lynn sa...

Jag blir både arg och ledsen! Har läst om det tidigare och som jag förstår det så vill inte ens diskrimineringsombudsmannen ta upp frågan. Det är skandal och jag önskar så att vi tillsammans kunde tvinga fram en förändring. Hur kan det få finnas amningsförbud?????

Andrea sa...

Men... på en öppen förskola? Det är ungefär som om man skulle förbjuda lekande barn på samma ställe. Hur tänkte ni nu, liksom?

Åka sa...

Hmm. Det finns ju barn som i en viss ålder inte riktig kan äta i lung och ro i en stökig omgivning. De vill vända sig och titta på allt som händer. Då kan det faktiskt vara bra att ha en avskild vrå att gå till. Bara man inte måste gå dit för att amma.