onsdag 2 februari 2011

Hands off

Har inte vunnit genomslag i hela världen. Oj. oj, vilken filmsnutt. Vi har en pedagogisk uppgift här tror jag. Klicka på rubriken!

7 kommentarer:

Marit sa...

Jag såg inte slut, det berörde mig illa att mamman skulle veta att jag hade sett henne i denna förödmjukande situation. huuuu

Elin sa...

Usch, jag blir lite illa berörd, särskilt av hur barnets huvud trycks in i bröstet.

Madelene sa...

En absurd film på många sätt. Utspelar sig i hemmet välsminkat med glittriga örhängen men ser ut som de var helt institutionanliserade Urrr! Stackars mamma och barn.

Jonna sa...

Usch, jag får BB-flashbacks. Minns när jag satt där och höll mig från att gråta att jag undrade precis som mamman i filmen, "kan hon andas"?

MKB sa...

Precis sådär var det för mig. Nya människor hela tiden, alla tog på en. Sköterskor kunde komma in mitt i natten när jag låg och sov och lägga mitt barn mot bröstet och bara dra i bröstvårtan utan att fråga. Hela min kropp låste sig, jag var hela tiden på helspänn och jag är än idag säker på att mjölken hade kommit tidigare om jag inte hade blivit utsatt för deras övergrepp. Först när jag kom hem efter en vecka och satte mig i soffan och verkligen slappnade av funkade amningen.

Anonym sa...

Vad är det som är så hemskt med klippet? Hon hjälper ju mamman och visar hur man hjälper barnet att få bra tag och ligga rätt vid bröstet.

Marit Olanders sa...

Anonym: Många kvinnor känner sig kränkta när vårdpersonal tar på deras bröst, ibland utan att ens fråga. Barn som blir bryskt förda till bröstet kan bli skrämda och inte vilja till bröstet därefter. Men behöver inte heller ta till handgripligheter för att visa hur man ska hålla sitt barn, svensk forskning visar att kvinnor lär sig bättre om vårdpersonalen visar "hands off" med tygbröst och docka på sig själv.