tisdag 22 februari 2011

Pappor och spädbarnsuppfödning

Av Eva-Lotta Funkquist

Vilken inställning pappan har till spädbarnsuppfödning har visat sig spela roll för hur barnet matas. Det är dock inte så väl undersökt. I den här studien intervjuade man pappor eller blivande pappor från fem lågsatusområden i England. Övergripande teman som rörde sexualitet, förlägenhet och socialt beteende kom fram i alla grupper. Amning betraktades som något svårt, medan bröstmjölksersättning beskrevs som bekvämt och säkert. Även de som inte hade någon erfarenhet av amning ansåg att främmande män skulle bli attraherade om deras kvinna ammade. Forskarnas slutsats är att den här sexualiserade synen på amning är ett hinder för kvinnor då de vill amma.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Eva-Lotta! En snabbfråga - vilket år var det när Sverige slutade med reklam, mm för ersättning riktade mot föräldrar? Hur länge har vi varit reklamfria? Tack!

Marit Olanders sa...

De första begränsningarna kom på 60-talet. Läs Ligga steget före av Gerd Brandell och Carina Sjögren.

Eva Lockner sa...

Beställ Ligga steget före från NAFIA. Den finns hos mig, lockner@algonet.se och kostar endast porto 22 kronor.

Anonym sa...

Det är viktigt att visa oss alla nakna med barn så att de växer upp med naturlig förståelse med nakenhet, att det blir inte bara sexuellt. Finska bastun är en av de bästa sätt att hela familjen lär sig vara naturligt med nakenhet! Jag har träffat en engelsk kvinna som har aldrig sett sina föräldrar nakna..