onsdag 2 februari 2011

Amning och maginfluensa

Av Eva-Lotta Funkquist

Rotavirus ger maginfluensa och drabbar oftast små barn mellan sex månader och två år. När barnen är fem år har så gott som alla någon gång haft en rotavirusinfektion. Små barn är känsliga för maginfluensa och kan snabbt bli uttorkade och behöva sjukhusvård.

För ett ammat barn ungefär halveras risken att drabbas av rotavirusinfektion. Ännu större är riskminskningen om barnet är under sexmånader. Klicka på rubriken om du vill läsa artikeln.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vi var in till akuten (på sjukvårdsupplysningens inrådan, själva var vi inte så oroliga eftersom hon var pigg och kissade men funderade mest över vad vi skulle försöka få i henne som var stoppande) för några dagar sedan med vår ett-åring som haft många och stora diarrer i 5 dagar. Läkaren var lite förundrad över att hon klarade det så bra och inte blev uttorkad trots att vi hade svårt att få i henne både mat och dryck. Men konstaterade att det säkert var tack vare nattamningen vi har kvar som hon ändå fick i sig bra. Så synd att hon inte vill amma på dagarna längre.